dimanche 18 décembre 2011

14/01/2012: POËZIE IN DE PLATOO

Curieus PERPETUUM MOBILE stelt voor:

Poëzie in De PLatoo te Koekelberg op zaterdag 14 januari 2012 om 19.30u

"Liever is een haas" is een verzamelde dichtbundel én een poëtische performance van Alain Vanclooster (1962, Koekelberg). Af en toe borrelen bepaalde woorden in een bepaalde volgorde op uit een onpeilbare diepte, onaangekondigd en onstuitbaar, liefst bij verdriet, twijfel, verwarring, kou en leegte. Al 25 jaar lang. Waarom? Op zoek naar?

Alain Vanclooster is eerder een veelschrapper dan een veelschrijver. Zelden tevreden, bewerkt en herwerkt hij keer op keer zijn teksten, ze lijken nooit af. En vooral: hij schuurt en vijlt en polijst, tot enkel en alleen de naakte essentie overblijft: leven, liefde, dood, verlangens, gemiste kansen. Geen woord noch leesteken te veel, zelfs hoofdletters gaan voor de bijl. Schrijven is een ambacht, een karwei, maar ook een onweerstaanbare passie.

Theaterrecensent Roger Arteel: " Alain Vanclooster weet op een sobere, eenvoudige manier de gevoelige snaar te raken. Nooit zwaarwichtig, altijd met een lachje om de mond of een tinteling in de ogen, zo kan ik mij de dichter voorstellen, terwijl hij schrijft. Maar ook altijd met een jong hart. Ik herken er ook situaties en gevoelens in van mijzelf, van vroeger en nu. Liever is een haas heeft me niet enkel verrast, maar zeer verblijd. Fris, speels, degelijk, direct. "

Plaats : Vlaams Gemeenschapscentrum "De Platoo", Pantheonlaan 14 te Koekelberg

Toegang : GRATIS !

Info : avanclooster@skynet.be of 0476/93.52.13

Aucun commentaire: