mercredi 25 avril 2012

13/05/2012: NATIONALE PLANTENTUIN


CURIEUS PERPETUUM MOBILE BEZOEKT DE NATIONALE PLANTENTUIN VAN BELGIË TE MEISE, MET GIDS.
De wieg van de Plantentuin stond in het hartje van Brussel, op de Hofberg, maar deze 18de eeuwse tuin moets plaats ruimen voor de grote industriële tentoonstelling van 1830, en verhuisde naar de "Kruidtuin" nabij het Noordstation. Wegens plaatsgebrek moest ook deze "Botanique" ruim 100 jaar later alweer verhuizen. De Belgische Staat kocht in 1938 het Domein van Bouchout in Meise. Het Plantenpaleis werd gebouwd omstreeks 1958 en in 1965 opengesteld voor het publiek.
In de Nationale Plantentuin van België bestuderen wetenschappers vooral de inheemse en Afrikaanse planten. De koffiefamilie en de acanthusfamilie zijn de belangrijkste studieonderwerpen. Naast de bloemplanten bestudeert de Plantentuin ook algen, korstmossen, mossen en paddenstoelen. De onderzoeksprogramma's zijn erop gericht om zoveel mogelijk planten in hun natuurlijk milieu te bewaren. Helaas zijn verschillende soorten uit de collectie in het wild reeds uitgestorven of sterk bedreigd.
Na de algemene rondleiding die we volgden in de herfst, doen we nu een specifieke lentewandeling in het 92 ha grote park. Dus ook voor hen die hebben deelgenomen in de herfst, zal het opnieuw een boeiende ontdekking worden !
De toegang tot de Plantentuin kost 5 EUR voor een volwassene en 4 EUR voor 60-plussers. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.
Reserveren is verplicht !!
Sowieso biedt Curieus Perpetuum Mobile u gratis een gids aan !!!
Afspraak :  op zondag 13 mei 2012 om 14u aan de hoofdingang van de Nationale Plantentuin van België, Domein van Bouchout, Nieuwelaan 38 te Meise
Info :  http://www.plantentuinmeise.be/
Inschrijvingen :  avanclooster@skynet.be of 0476/93.52.13

Aucun commentaire: