dimanche 7 juin 2009

Shoetuning Petra


Petra Van Dorpe (1967, Brussel) is een veelzijdige persoonlijkheid met verschillende artistieke gezichten. Voor den brode is Petra shoe designer in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel. Eerst studeerde ze grafische kunsten en daarna modeltekenen. Ze verlangde naar stielkennis, en dat werd uiteindelijk patroontekenen. Daarmee kon ze aan de slag bij het kostuumatelier van de VRT. Omdat haar hart bij het theater lag, stapte ze over naar de Vlaamse Opera. Gaandeweg ontwikkelde zich de voorliefde voor schoenen en zo startte ze een schoenmakersatelier op... Maar daarnaast tekent en schildert Petra ook, en sinds twee jaar volgt ze een opleiding klassieke zang aan de Muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem. Ten slotte beleeft Petra heel veel plezier aan het organiseren van te gekke culturele ateliers en acitiviteiten met haar vereniging "Perpetuummobile".

"Perpetuumobile" is een culturele activiteiten organisatie. Door middel van workshops, infoavonden, uitstappen, wandelingen, vormingen en veel meer wil "Perpetuummobile" mensen samenbrengen die actief en op een originele manier samen willen leren, spelen en ontdekken. Dynamische uitwisseling van allerlei kennis, kundes, inspiratie en kunsten staat centraal.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

toutes les chausures per terre,en circule du rouge, no devant, ni a coté ni deriere, dans un circle, ils me reaemblent qui sont la pour atendre, en atendent una intime force, un intime pourquoi?, une autenticité que a ses propies pas, por les chemins de la creation, les chaussures atendent en circle rouge...
SALVADOR RAMOS PALOMO